UTLYSNING: Dramatiker søkes til nordisk manusprosjekt

DRAMAS søker deg som er dramatiker og som vil skrive et teaterstykke for barnegrupper i alderen 9–15 år. Oppdraget innebærer også å ha en dialog med barn, for eksempel i en kulturskole eller i en amatørteatergruppe, og å delta i møter sammen med nordiske dramatikerkollegaer. Søknadsfrist er 12. september!

Redaksjonen, 01.09.2021

Dramas Nordisk Manusprosjekt

Den norske dramatikeren som blir valgt ut til å delta vil motta et honorar på 60 000 kroner.

Dette prosjektet utlyses i Sverige og i den svenskspråklige delen av Finland også. I 2023 inviterer Dramas til en konferanse i Helsingfors i 2023.

Les om prosjektet på nettsida til Dramas:

https://www.dramas.no/nyheter/dramatiker-sokes-til-nordisk-manusprosjekt/

Her finner du søknadsskjemaet

Det nordiske manusprosjektet

Dramas, Frilynt Norge, Noregs Ungdomslag og Norsk Amatørteaterforbund deltar i 2021–2023 i et nordisk samarbeid for å skaffe og formidle manus som er spesialskrevet for barnegrupper i alderen 9-15 år. Eldre ungdom som spiller teater har et tilfang av nye manus via Den Unge Scenen (DUS) og tilsvarende nordiske prosjekter, men de yngste amatørskuespillerne trenger også nyskrevne teaterstykker som passer for dem, berører dem og gir dem kunstneriske utfordringer. Denne gruppen har et behov for manus der rollene kan tilpasses teatergruppen, og der spilletid og vanskelighetsgrad passer til utøvernes alder.

Å skrive for barn krever en egen forståelse, og manuset blir trolig best når det skrives i dialog med målgruppen. Derfor skapes det nå en svensk/norsk/finlandssvensk dramatikergruppe som både vil ha en dialog med barn, hente inn kunnskap fra instruktører/pedagoger og gi hverandre støtte og feedback. Til sammen kommer prosjektet til å bestille mellom 4-7 manus hvorav 1-4 er norske. Det er også aktuelt å oversette manuset sånn at det kan spilles i Sverige og Finland. Prosjektet er finansiert av Nordisk Kulturfond.

Lese mer om prosjektet på hjemmesiden til svenske Amatörteaterns Riksförbund (ATR)

Samarbeidspartnere i Sverige og Finland

Amatörteaterns Riksförbund (ATR) har tatt prosjektlederansvar for det nordiske fellesprosjektet. Fra Sverige deltar også Ung Teaterscen. Fra Finland deltar Labbet og Finlands Svenska Ungdomsförbund (FSU).