«KAN VI IKKE HA DET MORO LENGER NÅ?»

Denne uken er det Litteraturfestival i Lillehammer. Dramatikerforbundet er medarrangør for debatten torsdag 2. juni. Det handler om #metoo i litteraturbransjen, grenser for gøy, ulike maktforhold i fri flyt, og om hvor ansvaret ligger når overgrep skjer.

Redaksjonen, 31.05.2022

Me Too arranggement Lillehammer2022

Demian Vitanza (Foto: Tine Poppe), Ellisiv Lindkvist (Foto: Cappelen Damm/Blunderbuss/Anna-Julia Granberg), Heidi Helene Sveen (Foto: Spartacus forlag), og Linn Stalsberg (Foto: Aschehoug)

Debatten "Kan vi ikke ha det moro lenger nå?" arrangeres på Litteraturfestivalen i Lillehammer i forlengelsen av publiseringen av varslingsrutinene og retningslinjene som litteraturorganisasjonene utarbeidet i fellesskap tidligere i år.

I panelet:

Heidi Helene Sveen. Forfatter og samfunnsviter. Sveen har blant annet skrevet bøkene Såpass må du tåle. Sex krenkelser og offentlig debatt (2016), Det var ikke voldtekt. Ti menn forsvarer seg i retten (2019). Hun kommer med bok til høsten om #metoo, seksuell trakassering og varsling, med utgangspunkt i Giske-saken.

Demian Vitanza. Forfatter og dramatiker, samt spaltist i Klassekampen, der han blant annet har skrevet om bokbransjens nye retningslinjer mot seksuell trakassering.

Ellisiv Lindkvist. Forfatter, dramatiker og leder i Dramatikerforbundet. Hun har skrevet en rekke teaterstykker og bøker som problematiserer og utfordrer kjønnsrollene. Sist i monologen Jo Blank som hadde urpremiere på Vårscenefest i Tromsø i april. Hun har også skrevet den mye omtalte Oh, Kulturmannen (2017) som ble iscenesatt på Bergen Dramatikkfestival (2020).

Møteleder: Linn Stalsberg

Arrangører:
Norsk Forfattersentrum
Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO)
Tekstallianse
Norsk Oversetterforening
NBU
Bokhandlerforeningen
Balansekunst
Den norske forfatterforening
Den norske forleggerforening
Dramatikerforbundet
Forfatterforbundet
Norsk litteraturfestival

Debatten finner sted torsdag 2. juni kl. 11, Litteraturfestivalen i Lillehammer

Arrangementet på Facebook