Eva Schram (1944 – 2023)

Eva Schram gikk bort 16. juli 2023.

Redaksjonen, 01.02.2024

Eva Schram c

Eva Schram (Foto: Familien)

Eva startet tidlig å skrive og sammen med sin ektefelle Terje Hoel, skrev hun flere verk for radio, bl.a. Selv i den beste familie, Hjemme hos Gundersen, På sengekanten med Eva, Fritt fram, lille menneske og Evas eventyr. Sistnevnte ble senere utgitt på Gyldendal forlag. I tillegg hadde Eva fast spalte i KK.

I 1985, etter nær ti år som bidragsytere til radioprogrammer/hørespill søkte, og fikk, Eva – og ektefelle - medlemskap i Dramatikerforbundet. Året etter ble Hjelp vi har ferie! - et «sommerlig hørespill med glimt i øret» i tre deler sendt i Radioteatret.

Eva Schrams dramatikk handlet særlig om forholdet mellom mann og kvinne. Det var temaet også i Schrams romaner på 1990-tallet hvor hun tok for seg samliv, familieliv og kjønnsroller, med en blanding av humor og satire som bl.a. i Patriarken og primadonnaen (1992), Mitt liv med Patriarken (1994), Patriarken og Jentejuntaen (1998).

Eva og ektefelle Terje startet og drev forlaget CoMedia sammen i flere år og bidro bl.a. til publiseringen av et stort antall dramatikeres verk.

Vi minnes Eva Schram.