Disse blir husdramatikere på Dramatikkens hus i 2022-23

Av 102 søkere har 10 dramatikere fått plass i det nye husdramatiker-kullet.

Redaksjonen, 31.08.2021

Husdramatikere2022 2023 kollasj samlet a1b85e9368109246fb6fa3e34f31917c

Fra venstre: Pernille Mercury Lindstad (foto Tuva Heger), Linda Gathu (foto Marianne Wie), Nelly Winterhalder (foto Arturo Tovar), Runa Borch Skolseg (foto Ida Gøytil), Brynjulf Jung Tjønn (foto Anna-Julia Granberg), Ibrahim Fazlic (foto Karatzyna Marina Wie), Tale Næss (foto Trond Peter Stamsø Munch), Julian Karenga (foto Ida Gøytil), Amina Sewali (foto Matthis Kleeb Solheim), Ingrid Jørgensen Dragland (foto Siren Høyland)

Pernille Mercury Lindstad (f. 1984) bor i Oslo og arbeider som dramatiker, regissør og kunstnerisk leder for den tverrkunstneriske plattformen Whitelight Theater F.

Linda Gathu er skuespiller, dramatiker og regissør med base i Norge og Storbritannia. Hun er utdannet ved The Royal Central School of Speech and Drama og ved Kunsthøyskolen i Oslo. Lindas første scenetekst Windhoek vant scenetekst konkurransen Nye stemmer og ble senere et bestillingsverk fra Nationaltheatret.

Nelly Winterhalder (f. 1979) er dramatiker, regissør og oversetter. For tiden er hun aktuell med Høna, Egget og Reven på Riksteatret.

Runa Borch Skolseg (f. 1988) er dramatiker, redaktør og forfatter. Hun har skrevet stykkene Det siste epos og peer/bitch. I 2020 ga hun ut diktsamlingen Bois på Kolon forlag.

Brynjulf Jung Tjønn (f. 1980) er forfatter, dramatiker og forlagsredaktør i Samlaget. Han fikk Brageprisen for beste barne- og ungdomsbok for Så vakker du er i 2013.

Ibrahim Fazlic (f. 1994) er skuespiller, scenekunstner og dramatiker. I 2019 var han årets Ungkunstner under Festspillene i Nord-Norge. Fazlic var husdramatiker fra 2020-21, og dette blir hans andre periode ved Dramatikkens hus.

Tale Næss (f. 1969) er forfatter, dramaturg og dramatiker. Arbeidene hennes er oppført nasjonalt og internasjonalt, og i 2020 fullførte hun PhD-prosjektet ved Kunsthøgskolen i Oslo i scenetekst: Fra 1 – 100 eller å fortelle et vi.

Julian Karenga (f. 1995) dramatiker og skuespiller utdannet ved The Liverpool Institute for Performing Arts i 2018. Han er aktuell med urpremieren på egen monolog Snøbrun ved Teater Ibsen.

Amina Sewali (f. 1989) er musiker, skuespiller og manusforfatter. Hun er utdannet skuespiller fra Det Multinorske ved Det Norske Teatret og var med i Nationalthearets satsing, NyeNational 2020. I 2021 ble hun en av vinnerne av Riksteatrets Rikspitch.

Ingrid Jørgensen Dragland (f. 1965) er dramatiker og skuespiller og er ansatt ved Det Norske Teatret. Hun har skrevet flere dramatiske verk og jobbet innen film og tv, blant annet i Lykkeland på NRK.

Mange søkere og høyt nivå

– I årets søkeprosess har vi hatt 102 søkere, svært mange kvalifiserte, og det har derfor vært en krevende, men like fullt spennende prosess å velge de ti som nå er en del av kullet for 2022-23, sier Line Rosvoll.

– Vi er veldige glade for endelig å kunne gå ut med navnene, og vi gleder oss til å jobbe med disse dyktige dramatikerne framover, sier Rosvoll.

Som husdramatiker får man tilgang til teaterfaglige ressurspersoner som dramaturger, instruktører, skuespillere, teknikere og produsenter. Husdramatikerne kan benytte husets skriveloft, scener, visningsmuligheter og kommunikasjonsapparat. Praktisk arbeid som tekstverksteder og lesninger er også en del av tilbudet. Husdramatikerne mottar et stipend på totalt 230 000,-.

– Kullet 2022-23 blir Dramatikkens hus’ femte kull. Til sammen har vi nå 47 dramatikere tilknyttet oss som husdramatikere siden ordningen kom på plass i 2014, sier Line Rosvoll.

Dramaturgiatet og kunstnerisk ledelse ved Dramatikkens hus har behandlet søknadene: Morten Cranner, Kristina Kjeldsberg, Mari Moen, Ole Johan Skjelbred og Line Rosvoll, samt Rania Broud i vikariat.

(Pressemelding fra Dramatikkens hus)