Bekymret for privatøkonomien som følge av koronasituasjonen?

Konsekvensene av koronapandemien fortsetter å prege hverdagen til folk og bedrifter i Norge. Økt smittetrykk og nye innstramminger gjør at mange nå bekymrer seg for hvordan de kommende ukene og månedene vil påvirke privatøkonomien. LO og SpareBank 1 har lang tradisjon for å ta vare på medlemmene i vanskelige økonomiske situasjoner gjennom LOfavør.

Redaksjonen, 10.12.2021

LO 640x360
Informasjon og råd fra LO:

Det er fortsatt for tidlig å si noe om hvor lenge den pågående krisen vil vare, eller hvor store følger den vil gi. Men at situasjonen er dramatisk, både for enkeltmennesker og for samfunnet, er det liten tvil om. Folk bes om å holde seg hjemme fra jobb, arrangementer avlyses og bedrifter står i fare for igjen å måtte permittere ansatte. LO har vært en sterk pådriver for å få på plass gode lønnsstøtteordninger, men vi ser likevel at pandemien igjen vil kunne påvirke manges privatøkonomi, sier Terje O. Olsson i LOs ledelse.

Klare til å bistå medlemmene

Vi er klar over at nasjonale og lokale koronatiltak kan skape forbigående utfordringer for en ellers solid privatøkonomi. SpareBank 1-bankene har både evne og sterk vilje til å strekke seg langt, og finne løsninger for våre medlemmer i krevende situasjoner. Alle SpareBank 1-bankene har dyktige LOfavør-rådgivere som kan bidra til trygghet i privatøkonomien.

Ta kontakt med banken

Vi oppfordrer derfor medlemmer med LOfavør Boliglån, som er bekymret, ønsker råd eller ser at de vil få betalingsutfordringer som følge av situasjonen, til å ta kontakt med sin SpareBank 1-bank. Bankene er innstilt på, innenfor de rammene de rår over, å finne tilpassede løsninger for medlemmer som kommer i en vanskelig økonomisk situasjon. For å begrense smitteomfanget, ber vi om at dere bruker telefon eller bankens digitale kontaktpunkter.

Reiseforsikring – hva gjelder?

Etter myndighetenes endringer og nye koronatiltak, så er mange veldig usikre på hva som dekkes og hva de bør gjøre. Det gjelder både reiser og arrangement. Vi oppfordrer derfor medlemmer med LOfavør Reiseforsikring om å holde seg oppdatert her om hvilke regler som gjelder.

Se også LOfavørs nettsider for nyttig informasjon.