Gro Dahle

– Åh, det er så mange kunstopplevelser, og det er kunstopplevelser hele tiden, musikk jeg elsker, bilder jeg ser, filmer, bøker, dikt, alt sammen kunst som på opplevelses-tidspunktet føles som den største kunstopplevelsen av alle.

Redaksjonen, 05.07.2018

Dahle 1200x550 1200x550

Gro Dahle. Foto: Geir Dokken

Født 1962, bor på Tjøme

Tusen takk for pinne fra Beate Grimsrud! Gleder meg til neste romanen! Og sirkusforestillingen!

Hva holder du på med nå?

Akkurat nå bearbeider jeg romanmanuset «Dobbelt Dyne» som skal ut til høsten – og innimellom bader jeg med datteren min og ser på serier om kveldene med mannen min og går tur med hundene, sover lenge og jobber heller litt utover natta, sjekker mail, svarer på spørsmål slik som dette!

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Kjøkkenbordet. Det er der jeg sitter nå, på den harde trebenken. På høyre side: en bolle med jordbær, en tom pepsi max-flaske, på venstre side: utskrift av manuset med plusser og minuser og streker og krøller og håndskrevne kommentarer og råd og tre regninger og et postkort.

Din største kunstopplevelse?

Åh, det er så mange kunstopplevelser, og det er kunstopplevelser hele tiden, musikk jeg elsker, bilder jeg ser, filmer, bøker, dikt, alt sammen kunst som på opplevelses-tidspunktet føles som den største kunstopplevelsen av alle.

Men jeg kan jo nevne et bilde av Ninni (dattera mi) på en skoleutstilling (khio) i Domkirken for noen uker siden. Hunden Daddel kopiert inn i et bilde av altertavla, og jeg ser ikke med en gang hunden, for den glir så godt inn i bildet fargemessig, blir en del av det siste måltidet, sitter der midt på bordet foran Jesus og disiplene. Vakkert, mystisk, morsomt og overraskende.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Mange. Men et ord jeg bruker mye og også hører andre bruke er «å tjoppe» som i «Jeg skal bare tjoppe ned på stranda en tur» eller «Jeg skal bare tjoppe innom butikken».

Hvilket medlem går pinnen til?

Jeg utfordrer Morten Nyhus som de siste åra har lagd noen fantastiske danse-performancer som er overraskende, morsomme og personlige, han har en egenart i disse små dansestykkene sine som jeg er veldig begeistra for.