Beate Grimsrud

– Tusen takk for pinnen som jeg fikk av Sara Johnsen. Jeg reiser meg opp av sofaen. Knyter skoene og løper gjennom Stockholm og ut vestover, vestover, skog, skog, litt oppoverbakke over norskegrensa….

Redaksjonen, 30.04.2018

Thumb812

Beate Grimsrud. Foto: Henrik Lindal

Født 1963, bor i Stockholm

Hva holder du på med nå?

Skriver på en tykk roman om de vanskeligste tingene i livet. Kanskje heter den… Jeg foreslår at vi våkner.

Skriver på en sirkusforestilling. Vil makse visuell opplevelse, kropper som beveger seg på grensen til det umulige og scenografi som stor kunst med… ja, hva kaller vi det vi dramatikere holder på med… lyden i rommet, ordene i munnen, fortellingen… kanskje heter den forestillingen… Hva handler du om?

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Jeg ligger på ryggen på senga i arbeidsrommet mitt nå. Rommet har et medisinskap fra femtitallet og en tannlege-kommode i metall. Det er en blanding av en gammel sykehussal, eller kanskje selve overlegerommet på en langtidsinstitusjon for tuberkolosesyke, og hjemmekoselig. Mest hjemmekoselig. (PS! Kakkelovn.)

Jeg jobber i et gammelt 1700-talls trehus som ligger midt blant store hus på Södermalm. Vi har en gammel 1700-talls hage og her jobber filmmakere som gjør mye av det dere har sett fra Sverige de seneste åra og kommer til å få se. Og forfattere mange sikkert har lest.

Din største kunstopplevelse?

Den har jeg hver dag hele tiden i noe jeg ser og opplever i hverdagen. Jeg ser det på gata eller hører det i køen i butikken eller ganske ofte ser jeg det plutselig stå med bokstaver på dataskjermen min eller i kladdeboka. Jeg blir så grepet og lykkelig at jeg nesten mister pusten.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Jeg vil ha flere ord for vanlige ord. Som for eksempel: men og også. På svensk kan jeg variere med fast, likväl, utan og även.
Men det fins andre vanlige ord man kanskje gjerne har flere synonymer til. Men på den andre siden funker jo showing not telling, så godt som alltid.

Hvilket medlem går pinnen til?

…og vips så er jeg hos Gro Dahle. Jeg strekker fram pinnen til Gro Dahle.