Astrid Urdal

– Teksten (There´s not enough rap songs about staying home and saving money) var trolig mer treffsikker før korona.

Redaksjonen, 15.09.2021

Astrid Urdal Selvportrett

Astrid Urdal (Foto: Privat)

Født 1977, bor i Asker

Hva holder du på med nå?

Jeg skriver en romanserie som skal bli minimum åtte bøker, foreløpig holder jeg på med den første. Heldigvis er det en stund til serien skal rulles i gang, og jeg får ikke lov til å si noe om hva den handler om. Jeg jobber også med en dramakomedie-serie for barn sammen med Birgitte Wegener som en del av Viken filmsenters utviklingsprogram Langstrakt. Ellers har jeg akkurat startet som elev ved Gyldendals forfatterskole, og så jobber jeg med kommunikasjon i Asker kulturskole.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Jeg har et lite kontor i 2. etasje i rekkehuset mitt. Det ligger på innsiden av soverommet til sønnen min, så jeg får ofte lov til å vekke ham på vei til jobb. Høye trær utenfor gir en følelse av å sitte i en trehytte. På veggene har jeg bilder av hyggelige folk, billedvev lagd av bestemoren min og postkort med oppbyggelige sitater. Jeg har også en filmplakat av Brigitte Bardot i anstendig undertøy og en slags kunstplakat som jeg kjøpte da jeg var på screenwritersfestival i Austin høsten 2019. Teksten (There´s not enough rap songs about staying home and saving money) var trolig mer treffsikker før korona.

Din største kunstopplevelse?

Jeg så Antony and the Johnsens spille med Kringkastingsorkesteret på Operataket i sol i 2009. Den konserten sitter hardt i meg, kanskje også fordi jeg på den tida hadde små barn og sjelden hadde privilegiet å gjøre ting uten å bli avbrutt. Jeg fikk billetter i siste liten av en venninne som spilte i orkesteret, og husker godt følelsen av å sitte der på varm stein med kald øl og bli slått i bakken av både bandet og orkesteret.

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Skulle gjerne sett at vi hadde et presist ord å oversette plot med. Wikipedia foreslår handlingsgang, men så lenge vi ikke har noe bedre enn det fortsetter vi jo bare med plot.

Hvilket medlem går pinnen til?

Tidligere medelev ved filmskolen Eirik Skaufjord