Urpremiereklar: Sammenbruddet

Mørkt, morsomt og helt nytt fra Jo Strømgren Kompani: Sammenbruddet / The Breakdown av Kate Pendry og Jo Strømgren har urpremiere på Den Norske Opera og Ballett i kveld!

Redaksjonen, 30.01.2020

Sammenbruddet Pendry Stromgren Foto Jubal Battisti

Vilde Viktoria Madsen (foran) og Kate Pendry i Sammenbruddet. (Foto: Jubal Battisti)

I Sammenbruddet møter vi en kvinne som har gått på en smell. Ved å følge hennes historie bakover i tid og gjennom en rekke geografiske krumspring, forsøker vi å nærme oss grunnene til kaoset. Men hva om alt ligger i genene?

Sammenbruddet er skrevet av Jo Strømgren og Kate Pendry i et friskt og saftig språk. På scenen møter vi skuespiller Kate Pendry og danser Vilde Viktoria Madsen. Sammen gir de oss et dynamisk bilde av en kvinne og hennes brokete familiehistorie – og tar oss med på en reise vi ikke aner hvor bærer, men som er både mørk og morsom.

Urpremieren møtes med stor internasjonal interesse, forteller den norske Opera og Ballett i en pressemelding. Jo Strømgren Kompani (JSK) skaper både teater og dans, og har i en årrekke vært en av Norges største kulturelle eksportartikler. Kompaniet markerte i 2018 sitt 20-årsjubileum. Strømgren er huskoreograf for Nasjonalballetten, og kompaniets forestillinger er hver sesong en del av programmet i Operaen. JSK har i mange år blitt finansiert av Kulturrådet som et såkalt basiskompani, men i 2018 endret Kulturrådet støtteordningen for frie kompanier. JSK har støtte ut 2020, etter det er framtiden usikker.

Sammenbruddet
spilles på engelsk.