Trier og Vogt med to verdenspremierer i Cannes

Joachim Triers nye film Verdens verste menneske og Eskil Vogts De uskyldige er begge invitert til filmfestivalen i Cannes, i henholdsvis hovedkonkurransen og Un Certain Regard.

Redaksjonen, 03.06.2021

Joachim Trier Eskil Vogt FOTO Paal Audestad

Joachim Trier og Eskil Vogt (Foto: Paal Audestad)

Det er første gang Norge har to spillefilmer med i hovedprogrammene i Cannes.

-To norske filmer i de mest prestisjetunge programmene i Cannes, det viser at norsk film markerer seg på høyt internasjonalt nivå nå. Dette er tredje gang Trier har film i Cannes og han har med det plassert seg solid som en av verdens fremste regissører. At Eskil Vogt er i Cannes med to filmer, både som manusforfatter og regissør er helt enestående, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

Joachim Triers film Verdens verste menneske, skal vises i hovedkonkurransen i Cannes, og det er andre gang Trier har film i hovedkonkurransen, etter Louder Than Bombs i 2015. Triers film før det, Oslo 31. august, ble vist i Un Certain Regard-programmet i 2011. Trier var i 2018 juryleder for Kritikeruken i Cannes.

Eskil Vogts De uskyldige skal vises i Un Certain Regard-programmet. Det er første gang på ti år at en norsk film er invitert til dette programmet. Dette er første gang Vogt er i Cannes med en film han har regissert, etter å ha vært der flere ganger tidligere som manusforfatter på Joachim Triers filmer. Vogts regidebut Blind har vunnet over 20 internasjonale priser, inkludert i Sundance og Berlin.

Verdens Verste Menneske Foto Oslo Pictures

Verdens verste menneske (Foto: Oslo Pictures)

Om Verdens verste menneske

Julie er snart 30 år, hun har mange talenter, men få resultater og føler seg mer og mer som en birolle i sitt eget liv. Kjæresten hennes, Aksel – litt eldre, og en suksessfull tegneserieskaper – vil at de skal stifte familie, men Julie holder igjen. En kveld sniker hun seg inn på en fest hvor hun treffer en ung og sjarmerende fyr. Snart har hun forlatt Aksel og kastet seg inn i nok et forhold. Julie kjemper for å holde alle dører åpne, men finner snart ut at noen livsvalg allerede ligger bak henne.

Verdens verste menneske er en dramakomedie om kjærlighet i vår tid. Om å ha alle muligheter i livet, men fortsatt føle seg som verdens verste menneske.

Manuset er skrevet av Eskil Vogt og Joachim Trier selv.

Joachim Triers tredje film i Oslo-trilogien etter Reprise og Oslo 31. august er en melankolsk komedie om kjærlighet i vår tid. I hovedrollene finner vi Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie og Herbert Norum. Filmen er regissert av Joachim Trier og manus er som vanlig skrevet i samarbeid mellom Eskil Vogt og Trier. Produsent er Thomas Robsahm for Oslo Pictures. Planlagt norsk premiere er 15. oktober 2021. Norsk distributør er SF Studios. Internasjonal salgsagent er det franske selskapet MK2.

De Uskyldige Foto Mer Film

De Uskyldige (Foto: Mer Film)

Om De uskyldige

Det er sommer og lange lyse dager. Men ikke alle drar på ferie. Fire barn blir kjent og sammen utforsker de blokkene der de bor og skogen rundt. Skjult fra foreldrenes blikk utvikler barnas uskyldige lek seg til noe mer. Uhyggelige ting begynner å skje.

I rollene finner vi Rakel Lenora Fløttum, Alva Brynsmo Ramstad, Sam Ashraf, Mina Yasmin Bremseth Asheim, Ellen Dorrit Petersen, Morten Svartveit, Kadra Yusuf og Lisa Tønne.

Filmen er skrevet og regissert av Eskil Vogt og er produsert av Maria Ekerhovd for Mer Film. Den distribueres av Mer Filmdistribusjon med planlagt norsk premiere den 27. august 2021. Internasjonal salgsagent er det London-baserte selskapet Protagonist Pictures.

(Kilde: Pressemelding fra NFI)