Timeglassprisen til Kristin Jess Rodin og Eirik Svennson

Vi gratulerer Kristin Jess Rodin og Eirik Svennson som er tildelt Dramatikerforbundets Timeglass for manus til 'Tyrannen'.

Redaksjonen, 17.06.2024

Timeglasset NO

Tyrannen har lyktes på fenomenalt vis. Hun har drept alle sine undersåtter og på alle måter gjort sitt lille land storslått igjen. Men det er fremdeles noe som mangler i livet hennes: En å dele det med.

Dramatikerforbundets pris Timeglasset og 15 000 kroner går til en eller flere manusforfattere som står bak en fiksjons- eller novellefilm i konkurransen for norsk kortfilm på Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Årets Timeglassjury: Miriam Sunde og Kjersti Ugelstad

Juryens begrunnelse

Dramatikerforbundets manuspris, Timeglasset går til en film som byr på originalitet, uforutsigbarhet, dybde og kompleksitet. Gjennom en hevnsyk hovedkarakter tas vi med inn i en mørk eventyrverden med metaforer til vår virkelige politiske verden. Historien er rik på lag med fortellergrep som stadig overasker. Den går brilliant fra det storslåtte og forførende til det mest essensielle i enhver historie; det menneskelige. Kjernen i historien kan kokes ned til det grunnleggende og universelle behovet alle mennesker deler: Behovet for å elske, og å bli elsket.

Beste manus går derfor til Kristin Jess Rodin og Eirik Svennson for Tyrannen.

Miriam Sunde On Behalf Of

Jurymedlem Miriam Sunde tar imot Timeglassprisen på vegne av prisvinnerne som dessverre ikke kunne delta på prisutdelingen. (Foto: Kortfilmfestivalen)