The Amelia Project vinner internasjonal podcast-pris

Hørespillserien The Amelia Project, skrevet og produsert av manusforfatterne Øystein Ulsberg Brager og Philip Thorne, er årets vinner i kategorien "Best Audio Drama or Fiction Podcast" under 2020 Discover Pods Award.

Redaksjonen, 10.11.2020

Philip Thorne and Oystein Brager press photo Ida Oppen 2

Philip Thorne og Øysein U. Brager (Foto: Ida Oppen)

Serien tar også med hjem en andreplass for "Best Overall Podcast", der serien blant annet danket ut den velkjente komikeren Conan O'Brien og hans podcast "Conan O’Brien Needs a Friend".

Den internasjonale prisen som er i sitt fjerde år er basert på stemmegivning fra publikum. Over 9.000 lyttere sendte inn sine nominasjoner og over 30.000 personer avla sin stemme i årets konkurranse.

- Det er usannsynlig gøy å vite at så mange mennesker rundt om i verden lytter til serien vår, og bryr seg så mye om oss at de stemmer på oss. Å vinne en pris i Discover Pods Awards er stort, sier Brager.

The Amelia Project er en engelskspråklig komedie skapt av et internasjonalt team, og produsert av teaterkompaniet Imploding Fictions som har base i Norge. Blant de norske medskaperne er blant annet manusforfatter Øystein Ulsberg Brager, lyddesigner og komponist Fredrik Baden, grafisk designer Anders Pedersen og flere norske skuespillere, deriblant Torgny Aanderaa og Ravdeep Singh Bajwa.

https://awards.discoverpods.com/winners-2020-discover-pods-awards/