Søk grunnstipend og privatkopieringsvederlag

Fristen for å søke Dramatikerforbundets grunnstipend og privatkopieringsvederlag er 1. juni. Årets søknad gjelder for verk som har hatt premiere til og med 31. desember 2021.

Redaksjonen, 26.05.2022

Grunnstipend privatkopi

Dramatikerforbundets grunnstipend

Manus til teateroppføringer og dramatikk i bokform, manus til film, tv-drama og lyddrama gir grunnlag for grunnstipend.

Privatkopieringsvederlag for audio og audiovisuelle verk

Manus til film, tv-drama og lyddrama, samt manus til musikkvideo, dokumentar og underholdningsprogram gir grunnlag for privatkopieringsvederlag.

Hvordan søke?

Det er i Manusbanken, som er en integrert del av dramatiker.no, du må søke grunnstipend og privatkopieringsvederlag. Viktig: Du må søke hvert eneste år - selv om du ikke har nye verk.

Her følger en oppskrift til deg som ikke har søkt enda, og som kanskje er usikker på hvordan du skal gå fram:

  • Innloggingssiden til Manusbanken finner du her: https://www.dramatiker.no/login (innloggingssiden er tilgjengelig fra 'hamburger-menyen' øverst til høyre på nettsiden)
  • Brukernavn: Det er e-postadressen som er registrert i profilen din i Manusbanken fra før som er brukernavnet ditt. Har du endret e-postadresse siden sist du søkte må du ta kontakt med torunn.eikanger@dramatiker.no
  • Passord: Passordet er personlig. Har du glemt passordet, klikk på lenken: «Glemt passord», og velg et nytt passord.
  • Har du aldri logget inn i Manusbanken, eller søkt grunnstipend og privatkopieringsvederlag før, må du velge «Opprett konto» på innloggingssiden.
  • I venstremenyen som kommer til syne etter at du har logget inn, finner du menypunktene «Verk» og «Profil». Du må du fylle ut alle de obligatoriske feltene (merket med stjerne).
  • Når alt er klart, klikk på den svarte knappen «Send søknad» som du finner oppe til venstre i skjermbildet under menypunktet «Verk».
  • Du får en kvittering på e-post som bekrefter at søknaden din er sendt, men det kan være greit å vite at kvitteringen ikke lister opp verkene dine.

Når du har registrert et eller flere verk og klikket på «Send søknad» så er det formatet som avgjør om det kvalifiserer både til grunnstipend og privatkopieringsvederlag eller kun til ett av dem, jfr. forklaring over.

Alle nye verk du registrerer blir poengberegnet, men det er bare verkene som har hatt premiere før 1. januar 2022 som blir med i grunnlaget for summen du får utbetalt i år. Utbetaling av grunnstipend og privatkopieringsvederlag vil skje i løpet av september.

--------------------------------


Ønsker du at forfatterprofilen din med verksliste skal være synlig i Manusbanken, må du klikke av i ‘check-boxen’ der det står «Vis offentlig i Manusbanken», og deretter lagre. Dette gjelder for hvert verk under menypunktet «Verk» og også informasjonen om deg selv under menypunktet «Profil».

Her kan du se eksempler på offentlige forfatteprofiler i Manusbanken