Riks_pitch 2023

Har du en idé eller historie som bare roper etter å bli til en forestilling for hele landet? Riksteatret inviterer til Riks_Pitch!

Redaksjonen, 18.01.2023

Rikspitch2023

Riksteatret leter etter deg som har en idé til en forestilling. Du trenger ikke være etablert i norsk teater for å sende dem en søknad, det holder at du har den beste historien og overbeviser om at den er verdt å satse på! Noen prosjekter kan ende opp som turné på Riksteatret, andre kan bli forestillinger ved andre scener.

En bredt sammensatt jury leser alle innkomne søknader og velger ut ti – tolv kandidater som går videre til en fysisk pitch under scenekunstfestivalen Heddadagene, som foregår i Oslo i juni. Der får du pitche ideen din for et panel av teatersjefer, dramaturger og produsenter fra hele landet.

Med Riks_Pitch får du muligheten til å være med og utvikle norsk teater. Riksteatret håper du vil søke!

Søknadsfristen er 1. mars 2023!

På denne siden finner du tips til søknaden og søknadsskjema: https://www.riksteatret.no/rik...

Riks_Pitch ble arrangert første gang våren 2021 med overveldende respons. Tolv ble valgt til å fremføre pitchene sine. Av disse ble fire valgt til videre utvikling ved Riksteatret. Forprosjektene ble et samarbeid med Hålogaland Teater, Teatret Vårt i Molde, Haugesund Teater og Dramatikkens Hus.

Hiphop-musikalen Hør’a Dagbok! av Amina Sewali får urpremiere våren 2023. I tillegg har Sumaya Jirde Ali allerede hatt premiere på Den Nationale Scene med Havet tar det det ikke gir. Begge er resultater av Riks_Pitch i 2021. Flere andre prosjekter er også på god vei.