Pitchekonkurranse: Movies on War

Påmeldingen til Movies on Wars pitchekonkurranse 2023 er åpen!

Redaksjonen, 08.09.2023

Zaradasht Ahmed foto Eivind Høimyr 3

Zaradasht Ahmed mottok pitchepremien for prosjektet “Løvene ved Elven Tigris” i 2022. (Foto: Eivind Høimyr)

Sparebank1 Østlandet støtter Movies on War 2023 med 100 000 kr som gis til manusutvikling (research for dokumentar) for en langfilm eller TV-serie. Filmen/serien kan være fiksjon eller dokumentar. Den skal omhandle temaer som krig og konflikt, fred og forsoning.

- Vi er stolte av å kunne huse en pitchekonkurranse i år også, med en solid premie på hele 100 000 kr, sier Øystein Egge, daglig leder i Movies on War.

- Resultater av pitchen har vi allerede sett i noen konkrete prosjekter som har blitt pitchet ved festivalen tidligere. Blant tidligere vinnere finner vi Trygve Røyneland som skrev manus til Kongens Nei basert på boka til Alf R. Jacobsen, samt åpningsfilm og vinner av vår nordiske konkurranse 2020 En ny start av Ala'A Mohsen og Kristian Mosvold. Flere andre har også mottatt produksjonsstøtte etter å ha vært hos oss. Vi ser frem til å motta en rekke ideer, som etter en utvelgelsesprosess får presenteres for en faglig- og bransjetung jury og kolleger. Nå ønsker vi at så mange som mulig sender inn ideer de brenner for, som vi kan hjelpe opp og frem, avslutter Egge.

Pitchen vil finne sted på Elverum kulturhus onsdag 15. november og vinneren annonseres under åpningen samme kveld.

Send inn en kort prosjektbeskrivelse på maksimalt 400 ord – én A4-side – innen mandag 9. oktober 2023 klokken 15:00.

Kriterier og prakisk info på moviesonwar.no