Nytt styremedlem: Mona Hoel

Mona Hoel er manusforfatter, regissør og produsent, med utdannelse fra Dramatiska Institutet i Stockholm.

Redaksjonen, 24.04.2024

Mona Hoel

Mona Hoel (Foto: Jannik Abel)

Hun hadde manus og regi på den helaftens spillefilmen Natt. Filmen tematiserer vold i nære relasjoner og ble nominert i alle kategorier under A-festivalen PÔFF Black Nights Tallinn 2022. Den hadde kinopremiere i Norge i 2023, og ble både Amandaprisnominert samt kjøpt inn av NRK. På novellefilmen Stå opp mot vinden hadde Mona både manus, regi og produsentrollen. Filmen hadde premiere i konkurransen ved Kortfilmfestivalen i fjor, og den konkurrerer om en pris ved Barnefilmfestivalen i Kristiansand i år.

Hun har utviklet og produsert den samiske spillefilmen Eallogierdu -The Tundra Within Me av manusforfatter og regissør Sara Margrethe Oskal. Filmen hadde verdenspremiere under den prestisjetunge filmfestivalen TIFF Toronto 2023 i Discovery Seksjonen, der den ble anbefalt av kritikere som «a must see 2023».

Mona er nå i utvikling med egen spillefilm Så du jeget mitt synke og Marianne Ulrichsens spillefilmsdebut Krigerhjerte som fikk pitchepris «Honorable Mention» under Nordic Pitch Tromsø Internasjonale Filmfestival 2024.

Av tidligere styreerfaring kan nevnes at hun har sittet i styret ved Den Norske Filmskolen, har deltatt i Bransjerådet for film, samt hatt styreverv og vært nestleder i Norske Filmregissører. Mona har vært studieleder ved Nordland Kunst og Filmfagskole, Lofoten 1999-2005 og underviste i ideutvikling/manus, regi og produksjon. Hun underviser i dag ved Noroff Fagskole Oslo, i ideutvikling/manus, regi og produksjon.

Vi er veldig glade for å ha fått Mona Hoel inn i styret i forbundet!