Nominert til Heddaprisen for beste scenetekst

Norsk teater- og orkesterforening (NTO) presenterte i dag nominasjonslisten til årets Heddapriser under en pressekonferanse på Oslo Nye Teater.

Redaksjonen, 06.06.2024

Heddanominerte Beste Scenetekst

Jon Fosse (foto: Tom Kolstad), Petter Rosenlund (foto: Skjalg Vold) og Arne Lygre (foto: Marika Enstad).

I kategorien Beste scenetekst er Jon Fosse nominert for Einkvan, Petter Rosenlund for Sudden Death og Arne Lygre for I vårt sted.

– Konkurransen om å bli nominert i kategorien Beste scenetekst har i år vært sterk og diskusjonen lang. Det gleder oss. Dette er teater som setter opp et speil mot vår egen tid, mot våre egne liv. Scenekunst som sier ting som aldri er sagt før, sier Andreas Wiese, juryens talsperson.

Han understreker at vi har et sterkt og vitalt nasjonalt scenekunstmiljø.
– Det viser seg også ved at det hvert år er nye teatre, nye scener og nye kunstnere som blir nominert til Heddaprisen, sier han.

– Nyskapende teater spilles både på våre teatres største scener og i private leiligheter. Gamle stykker vekkes til slikt liv at vi nærmest kan snakke om en full Lasarus, påpeker Wiese.

I kategorien Beste forestilling er disse nominert:

Sorte gutter gråter ikke av Tani Dibasey, Deniz Kaya, Rafid Islam, Mohammed Aden Ali og Taume P. Dery

I vårt sted av Arne Lygre

Karusell av Alex Brinchmann

Prisutdelingen

Årets Heddapriser deles ut for 26. gang under en prisseremoni på Oslo Nye Teaters hovedscene søndag 16. juni kl. 16.00 og strømmes i Heddaprisens kanaler.