Isbjørnens Forfattercamp

Invitasjon til nok en forfattercamp - Et signaturprosjekt fra Nordisk Film Fond.

Redaksjonen, 19.02.2024

Logo Nordisk Film Fonden

Er du profesjonell manusforfatter eller skrivende regissør med realiserte film eller TV manus bak deg? Ønsker du å utvikle og forbedre skriveferdighetene dine gjennom et fellesskap med 15 kollegaer? Da bør du søke om få delta på Isbjørnens Forfattercamp!

Arrangøren skriver:

Isbjørnens forfattercamp har blitt arrangert en gang tidligere i Oslo, høst/vinter 2023 og i Danmark tre ganger tidligere for nordiske deltakere, men blir nå tilbudt eksklusivt for norske manusforfattere og skrivende regissører.

Vi ønsker å skape en ramme for profesjonelle manusforfattere og skrivende regissører som kan inspirere og peke ut noen annerledes metoder for å arbeide med manus.

Tanken bak prosjektet er å fokusere på personlig FAGLIG utvikling: Deltakerne oppfordres til å bryte egne grenser som forfattere. Forløpet tar sikte på å etterlate deltakerne med nye ideer, nye metoder og kanskje nye samarbeidspartnere.

Vi vil presentere nye skriveøvelser og invitere en rekke personer med ulik faglig bakgrunn som kan bidra med kunnskap og refleksjon.

Vi forventer at deltakerne deltar aktivt i skriveøvelser, samtaler og erfaringsutveksling i en grad som løfter oss ut av en tradisjonell undervisningsform, og heller gjør workshoppen til et laboratorium for å styrke egne ferdigheter. Vi oppfordrer deltakerne til å fokusere på personlig materiale og på motet til faktisk å bruke dette materialet. Likeledes vil vi utfordre deltakerne til å våge å gå andre veier enn de er vant til.

Ettersom øvelsene er tenkt som en påbygging til de tradisjonelle nordiske manusutdannelsene, er det en forutsetning at deltakerne har kjennskap til og kan arbeide med klassisk dramaturgi.

Prosjektets undervisere:

Lone Scherfig

Regissør og manusforfatter, utdannet fra Den Danske Filmskoles regilinje i 1984, har regissert filmer som blant annet Italiensk for nybegynnere, Wilbur begår selvmord, An Education, One Day, Riot Club, og nylig The Kindness of Strangers, Pigen der fortalte film, samt TV-serien Dag & Natt.

Ole Christian Madsen

Regissør, utdannet fra Den Danske Filmskoles regilinje i 1993, har regissert en rekke filmer og TV-serier, inkludert En kjærlighetshistorie, Nordkraft, Prag, Flammen og Citronen, Steppeulven, samt TV-seriene Banshee, og Dag & Natt.

Nikolaj Frobenius

Forfatter, utdannet manusforfatter ved London College of Printing. Han har skrevet en rekke spillefilmer og TV-serier, inkludert Insomnia, Sønner av Norge, og Forsvinningen. Som skjønnlitterær forfatter har han skrevet prisbelønte romaner som er oversatt til 25 språk. Han har også vært tidsskriftredaktør, filmkonsulent og er førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania, hvor han har etablert manusutdanningen deres.

Stephen Cleary

Story development consultant. Stephen har undervist i en rekke kurs innen avansert plot, karakterutvikling, adaptasjon og sjanger - blant annet.

Anne Regine Klovholt

Manusforfatter, utdannet teaterinstruktør, har jobbet med klassikere såvel som ny dramatikk både i Norge og internasjonalt. De siste 15 årene har hun jobbet som manusforfatter og har blant annet skrevet serier som Berlinerpoplene og Erobreren.

Tina í Dali Wagner

Kursleder og leder for det Færøyske Film Institutt og CEO i Filmgreb. Fra 1995 til 2018 var Tina leder for Den Danske Filmskoles etterutdanning. Hun var også kursleder for den første ISBJØRNENS FORFATTERCAMP som ble avholdt i Danmark.
I tillegg til de gjennomgående underviserne har vi invitert en rekke eksperter og foredragsholdere

Praktisk info:

WORKSHOP 1:
Fredag 12. april kl. 15 til tirsdag 16. april kl. 12.

NB! Dramatikerforbundets årsmøte arrangeres lørdag 13. april, og på grunn av workshoppens innretning vil det ikke være mulig å delta på begge.

WORKSHOP 2:
Torsdag 23. mai kl. 15 til søndag 26. mai kl. 14.

Sted: Lysebuveien 12, 0790 Oslo.
Deltakeravgift: Kr 5200.

Mellom første og andre workshop tilpasses forløpet til den andre og siste workshoppen basert på tilbakemeldingene fra deltakerne.

Høyskolen Kristiania, gjennom Westerdals institutt for Film og Medier, administrerer kurset.

Bøker som er relevante for kurset distribueres i forbindelse med de to workshoppene.

De to workshoppene vil være internatworkshops, det vil si at deltakerne bor og oppholder seg på Lysebu under hele perioden hver workshop varer. Det vil altså ikke være mulig for deltakerne å dra hjem om kvelden. Dette er for å kunne dra nytte av den fulle verdien som deltakelse på forfattercampen tilbyr.

Når du søker, ber vi deg om å sende følgende:

  • CV
  • 1-2 scener du har skrevet nylig
  • En 1⁄2-sides refleksjoner omkring ditt største problem og din største styrke i skrivearbeidet ditt.
  • En kort beskrivelse av hvilken sjanger du foretrekker eller ofte skriver i.

Det er viktig å bemerke at du ikke skal søke med tanke på en konkret film eller TV-serie. Denne workshoppen er ikke prosjektorientert. Hensikten er tvert imot at du legger fra deg prosjektene du arbeider med og tenker i nye, friere baner.

Søknadsfrist: 12. mars kl. 12!

Søknaden sendes til: tina@filmgreb.dk

Svar kan forventes medio ca. 20. mars.
Alle spørsmål om programmet rettes til tina@filmgreb.dk

Nordisk Film Fonden er en dansk veldedig stiftelse (en del av Egmont), og vi donerer hvert år omtrent 7 000 000 DKK til initiativer som fokuserer på talentutvikling og innovasjon innen filmsektoren i Danmark. Vårt formål er å styrke og oppmuntre gode filmfortellinger og fremme digitale ferdigheter blant talenter i filmbransjen. Det har nå blitt godkjent at vi også kan gi donasjoner i Norge for 1-2 aktiviteter, og vi har så langt støttet FilmLab Norway, som i motsetning til ISBJØRNENS FORFATTERCAMP fokuserer på tidlig talentutvikling/unge talenter.

Våre støtteordninger:

  • Store Isbjørn og Lille Isbjørn er reisestipend for danske filmtalenter som skal utvikle kunstneriske og tekniske ferdigheter mens de reiser utenlands (tilgjengelig bare i Danmark).

  • Isbjørnprosjektordningen styrker innovasjon og talentutvikling.

  • Signaturprosjekter er selvinitierte prosjekter som for eksempel Isbjørnens Forfatter Camp og den årlige filmteknologi-konferansen PictureThis_.

  • Nordisk Film Fonden deler ut tre priser i Danmark under ISBJØRNEN og to priser i Norge.

  • NFF har tidligere støttet initiativet FilmLab Norge i tre runder (tre år). Vi var med i oppstartsfasen samt i deres forskningsprosjekt.

Prosjektets samarbeidspartnere:

Nordisk Film Fonden, Høyskolen Kristiania, Fondet for dansk-norsk samarbeid, Norsk filminstitutt, Dramatikerforbundet.

Forfattercamp Logos Final