Heddaprisen for Beste scenetekst til Camara Lundestad Joof!

Camara Lundestad Joof mottok prisen Beste scenetekst for 'De må føde oss eller pule oss for å elske oss'.

Redaksjonen, 20.06.2022

Heddaprisen 2022 Beste scenetekst Camara Lundestad Joof Foto Skjalg Vold 17

Heddaprisvinner: Camara Lundestad Joof (Foto: Skjalg Vold)

Juryens uttalelse:

"Den siste tiden er det nyskrevne norske tekster som særlig har trukket folk til teatrene. I det som av mange karakteriseres som et hardt ytringsklima i dagens samfunnsdebatt, skaper disse scenetekstene andre innganger til forståelse av dagsaktuelle temaer, og en mer nyansert oppfatning av både virkelighet og mennesker.

Slik er det også med årets vinner i kategorien Beste scenetekst: Gjennom drømmelogikk, medrivende fortellinger og slående allegorier synliggjør den hvordan vi ser på og forholder oss til hverandre. På overflaten kan teksten virke skarp, satirisk og sarkastisk. Ser man nærmere etter er den også sår og kjærlighetsfylt. Denne kontrasten oppleves dypt skjerpende og engasjerende.

Teksten er skrevet ut og framført som et kor. Det som berettes om utsatthet kan slik ikke leses som noe individuelt eller privat. Dermed blir det også vanskelig å avfeie.

Årets beste scenetekst er et medrivende, viltert, rasende, energisk og hypersmart kampskrift.

Prisen går til Camara Lundestad Joof."

Se hele vinnerlisten på heddaprisen.no

Heddaprisene ble delt ut søndag kveld av Norsk teater- og orkesterforening for 24. gang.

Juryen har bestått av:
Andreas Wiese, Anki Gerhardsen, Petter Rosenlund, Hedda Fredly, Hilde Andersen, Mode Steinkjer og Brynjar Bandlien. Sammen med medlemmene av juryens fagutvalg for dans og musikkteater, Erik Schøyen og Rania Broud, har de sett og vurdert rundt 270 produksjoner gjennom de to siste scenekunstårene.