Forbundene i LO slutter rekkene

Det er første gang etter at Dramatikerforbundet ble medlem av LO at jeg har sett den store solidariteten forbundene imellom så tydelig praktisert som i disse dager.

Monica Boracco, 18.10.2021

Monica Boracco 2 Foto Kristin von Hirsch

Forbundsleder Monica Boracco (Foto: Kristin von Hirsch)

For nå står både NTL, Fagforbundet og CREO sammen i streik for rettferdig pensjon i det som blir kalt Kulturstreiken. Syv uker med streik til nå. Som søsterforbund i LO, har vi sammen med de andre forbundene gitt dem vår støtte hele veien.

CREO er et lite forbund i LO-sammenheng. Når mange av deres medlemmer blir tatt ut i streik over så lang tid, tærer det på forbundets økonomi. Da er det utrolig sterkt å se at de virkelig store forbundene åpner lommeboken og legger betydelige beløp på bordet. Streiken skal ikke ta slutt fordi kassa er tom, men fordi partene har kommet til enighet.

Samtidig som dette foregår, har et annet lite LO-forbund fått problemer. Norsk Flygerforbunds medlemmer opplever at giganten SAS, som ba alle sine ansatte om å holde uniformen sin nystrøket og klar til verden åpnet opp igjen, har nå gitt beskjed om at ingen har jobb, alle må søke sine stillinger på nytt, og lønn og betingelser er dårligere enn før. Flygerne ber ikke om økonomisk, men moralsk støtte. Igjen slår alle LO-forbundene ring rundt et av de minste og stiller opp på markering, gjennom støttebrev og annen påvirkning.

Dette er LO's styrke og grunnen til at vi ble medlem. Alle står sammen når én får problemer. Og det gagner faktisk alle. Både de store og oss små. Derfor støtter vi Kulturstreiken og derfor støtter vi flygernes rett til å få tilbake jobbene sine.

Neste gang kan det være oss.