Ellisiv Lindkvist er ny leder av Dramatikerforbundet

Ellisiv Lindkvist overtar som leder av Dramatikerforbundet, med særskilt ansvar for scenefeltet. Lindkvist overtar lederskapet etter Monica Boracco som har vært forbundsleder siden 2012. Med seg som nestleder i det nye styret får Lindkvist Øyvind Stålen som skal ha ansvaret for det audiovisuelle feltet. Den nye forbundsledelsen ble valgt på Dramatikerforbundets årsmøte lørdag 12. mars.

Redaksjonen, 14.03.2022

Ellisiv L Oyvind S

Ellisiv Lindkvist (Foto: Anna-Julia Granberg) og Øyvind Stålen (Torunn Eikanger)

Ellisiv Lindkvist (forbundsleder) er dramatiker, forfatter og skribent. Hun er født i Dyrøy i Troms og bor i Oslo. I 1999 debuterte hun med forestillingen Begjær 1000 under Festspillene i Nord-Norge. Andre stykker hun har skrevet er Play.mobil 2004 og Jeg er ikke slik 2007, begge på Det norske Teatret, Bitch Song Club, Oslo Nye Teater (2008) og Oh, Kulturmannen på Bergen Dramatikkfestival i fjor. Lindkvist har også skrevet syv skjønnlitterære bøker. For Ditt røde hår, Unn (2013), fikk hun Havmannprisen. Hun skal ha urpremiere på monologen Jo Blank 23. april som et kick-of til Vårscenefest i Tromsø. Lindkvist har tidligere vært kulturredaktør i det feministiske tidsskriftet Fett, baksideskribent i Klassekampen og morgenkåsør i NRK P2.

Øyvind Stålen (nestleder) er fra Trondheim og bor på Nesodden. Som vår mangeårige leder Monica Boracco, var han del av første kullet manusforfattere som gikk ut fra Filmskolen på Lillehammer i 2000. Etter tv-serie og spillefilmer om den lille og joviale redningsbåten Elias, ble det krim og krig på Stålen. Han var med å skrive TV3-serien Spesialenheten som kom i 2011 og NRK-serien Kampen om tungtvannet fra 2015. 18 år etter at han var ferdig på Lillehammer søkte Stålen seg inn på Filmskolens masterutdanning, for å spesialisere seg på serielle fortellinger. Hans foreløpig siste er Netflix-serien Post Mortem: Ingen dør på Skarnes fra 2021.

Om Dramatikerforbundet

Dramatikerforbundet er kunstnerorganisasjonen for norske dramatikere og manusforfattere. Forbundets formål er å ivareta og fremme norske dramatikere og manusforfatteres kunstneriske og økonomiske interesser. Dramatikerforbundet ble stiftet i 1938 og har i dag nær 500 medlemmer.

Mer informasjon/kontakt

Forbundsleder: Ellisiv Lindkvist, tlf. 951 07 961, e-post ellisiv.lindkvist@dramatiker.no

Nestleder: Øyvind Stålen, tlf. 412 11 849, e-post oyvind.staalen@dramatiker.no

Generalsekretær: Astrid Storrusten, tlf. 974 32 997, e-post astrid.storrusten@dramatiker.no