Åpningskonferansen, Tromsø internasjonale filmfestival

17. januar går startskuddet for årets TIFF. Åpningskonferansen kan også følges live på nett.

Redaksjonen, 13.01.2022

Tiff stills 1920x10802 0

Konferansen finner sted mandag 17. januar kl. 12.00-14.55, og kan følges live på tiff.no og rushprint.no. Fra studio i Tromsø styrer Hilde Sandvik ordet gjennom de mest aktuelle debattene for filmbransjen i 2022.

PROGRAM (fra tiff.no):

12:00 VELKOMMEN

Ronald Wærnes, fylkesråd for økonomi og kultur, Troms og Finnmark fylkeskommune

12:15 KULTURMINISTER ANETTE TRETTEBERGSTUEN

Regjeringen ønsker å styrke regional filmsatsing, uttalte vår nye kulturminister da hun tiltrådte. Men hva legger hun i det? Det er mange baller i luften for vår fortsatt ferske statsråd.

12:30 VEIEN TIL OSCAR

Produsent og regissør Thomas Robsahm har lagt bak seg et utrolig år. Han kommer for å fortelle om opplevelsen av å produsere Verdens verste menneske – fra pris og kritikerros i Cannes til Oscar-kandidatur og distribusjon over store deler av verden.

12:40 NFI: HVILKE UTSLAG GIR NY STRATEGI FOR FILMFONDET?

På åpningskonferansen i 2021, la Kjersti Mo frem NFI sin nye strategi. Endringene skapte høy temperatur i bransjen. Vi inviterer NFI tilbake til Tromsø for en oppdatering på strategien og hvilke utslag den vil gi. Hvem blir vinnerne og hvem blir taperne med fondets nye disponeringer?

13:10 FILMREGIONENE PÅ VEKTSKÅLEN

Oslo Economics presenterer den ferske evalueringen av filmregionene. Hvilke endringer blir foreslått? Rapporten er nå ute på høring, og vi får tilbakemeldinger fra bransjen. Hører Oslo egentlig hjemme i en regional filmpolitikk, og hva skal til for å skape «kraftsentre utenfor Oslo»? Og blir det for mange utredninger, og for lite politikk?

Nora Austad Sværen, Oslo Economics
Tor Vadseth, Nordnorsk filmsenter
Magnus Thomassen, Mediefondet Zefyr
Tomas Eskilsson, Film i Väst
Leif Holst Jensen, Oslo Filmfond

13:50 KAMPEN OM ANDRE VERDENSKRIG

Fra pandemiens frontlinje tar konferansen en fot i bakken med Kampen om Narvik og Krigsseileren, to kommende storfilmer med regionalt perspektiv. Hvordan har det vært å løfte frem noen av Norges-historiens største produksjoner gjennom koronaåret? Hva skiller disse krigsfilmene fra andre i sin sjanger?

Maria Ekerhovd, Mer Film
Sveiung Golimo, Nordisk Film

14:10 BRANSJERÅDET MØTER KULTURKOMITEEN

Bransjerådet for film gir innspill til Stortingets kulturkomite. Hvilke saker brenner mest? VIRKE Produsentforeningen, Film&Kino, Filmforbundet og Distributørforeningen kommer med sine utfordringer.

Bransjerådet for film ved Åse Kringstad, Elisabeth Sjaastad
Grunde Almeland (Venstre)
Tage Pettersen (Høyre)
Torgeir Knag Fylkesnes (SV)
Åslaug Sem-Jacobsen (Senterpartiet)
Torstein Solberg Tvedt (Arbeiderpartiet)

Arrangører

Troms og Finnmark fylkeskommune
Rushprint
Tromsø internasjonale filmfestival