Kjære kolleger

Nå nærmer det seg fire uker siden jeg fikk deres tillit til å lede Dramatikerforbundet. Det har vært fire interessante og spennende uker. Selv om det er mot et dystert bakteppe med krig i Europa. Første uka startet med en demonstrasjon foran den russiske ambassaden i samarbeid med en rekke andre organisasjoner fra feltet, initiert av Forleggerforeningen. Og Dramatikerforbundets styre har vedtatt at Solidaritetsstipendet skal gå til ukrainske forfattere.

Ellisiv Lindkvist, 08.04.2022

Ellisiv Lindkvist2sh Foto Torunn Eikanger

Ellisiv Lindkvist, forbundsleder
(Foto: Torunn Eikanger)

I vårt eget trygge demokrati er det fortsatt godt å bo, pandemien er på retur, grensene åpner og kveldene blir lysere. Vi lever omtrent som før, og som organisasjon fortsetter vi å kjempe for våre saker. Vi har igjen fysiske styremøter, skal etter hvert ut for å treffe våre europeiske og nordiske søsterorganisasjoner og ikke minst skal vi ha et ekstraordinært årsmøte og en ekstraordinær fest. Jeg håper å se så mange som mulig av dere da: hold av 10. og 11. juni!

Kompensasjonsordninga som ble lobbet fram har vi nå har fått forlenget til å gjelde også den siste nedstengninga fra 8. desember og fram til gjenåpninga 12. februar. Her må alle som har fått avlyst forestillinger på grunn av pandemien søke.

For scenefeltet er det ei god tid, ja, nærmest ei tid for glede. Vi har hatt en rekke norske urpremierer i vår som har fått både gode kritikker og høye publikumstall. Ibsenprisen, som tidligere ble truet med nedleggelse, ble behørig delt ut. Teatrene er åpne igjen og jeg håper publikum søker tilbake til teatersalene.

Når det gjelder teateravtalen er vi like ved med målstreken og håper å kunne underskrive rett over påske.

Dramatikerforbundet er en moderne framoverlent organisasjon med et kompetent styre og en dyktig administrasjon. Det er gjort mye godt politisk arbeid av tidligere leder noe som gjør at det kjennes bra å overta stafettpinnen. Jeg gleder meg til å fortsette arbeidet for Dramatikerforbundet, som er dere, oss, alle medlemmene!

God påske til alle og hver især.

Ellisiv Lindkvist

Forbundsleder