Rolf-Magne Golten Andersen

– «Yes, da var det freddan. Jadda! Hæ? Hæ! Freddan!». Slik snakker en gladig person.

Redaksjonen, 29.11.2021

Rolf Magne Golten Andersen foto Elise Risnes Eikevik

Rolf-Magne Golten Andersen (Foto: Elise Risnes Eikevik)

Født i 1983, bor i Dale i Sunnfjord.

Hva holder du på med nå?

Akkurat nå skriver og spiller jeg inn fjerde sesong av Kokosbananas og en ny serie som heter Nattninja for Storytel. I tillegg følger jeg med på innspillingen av en tv-serie jeg har skrevet med Geir Henning Hopland som Yellow Bird produserer. Prosjektet er enn så lenge hemmelig, men jeg gleder meg virkelig til det offentliggjøres i løpet av de neste ukene. Jeg jobber også med omskrivinger på en film, i tillegg til en del tv-serier og animasjonsprosjekt for både barn og voksne, som er på ulike stadier i utvikling.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Jeg flyttet fra Oslo til Dale i Sunnfjord for 6 år siden, så nå har jeg hus, hage, hønsehus og garasje med kontor. Mesteparten av skrivingen skjer på garasjekontoret, der det er minst mulig distraksjoner. Det er bare et lite vindu, som er litt for høyt til å se ut fra når jeg sitter ved pulten. Det er også ganske dårlig luft der inne, som gjør at når jeg først setter meg ned for å skrive så må jeg jobbe effektivt, før luften blir for dårlig. Det funker ganske bra egentlig. Når jeg trenger en pause går jeg ut i hagen og henger med hønsene. Det er kanskje her mesteparten av ideene og plottingen skjer.

Din største kunstopplevelse?

Det er vanskelig å velge ut en kunstopplevelse, så jeg velger meg heller en festival: Edinburgh Fringe Festival. Denne festivalen er noe av det beste jeg opplever år etter år. Det å kunne se 5-6 humorshow, teaterstykker eller danseforestillinger hver dag og rusle rundt i Edinburgh (med x-antall ølpauser) er en like stor opplevelse hver gang. Jeg er også så heldig at Norges beste teaterfestival, Teaterfestivalen i Fjaler, arrangeres her i Dale. Der får jeg den samme følelsen som på Fringe. Begge festivalene anbefales for alle som liker små og store kunstopplevelser (og øl).

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Gladig. Et uttrykk min lillebror fant på for å beskrive en person som fremviser en glede som er litt for voldsom eller påtatt. Gladige mennesker kan ofte oppleves på kontorer på fredager, når fredagsgleden blir litt i overkant. Typisk en småbarnsfar som vet at helgen uansett blir mer kavete enn arbeidsuken er, men allikevel drar på med et «Yes, da var det freddan. Jadda! Hæ? Hæ! Freddan!». Slik snakker en gladig person.

Hvilket medlem går pinnen til?

Espen P.A. Lervaag. En artig og flink fyr som jobber med mye spennende.