Bahareh Badavi

– Når det både ser og føles ekte ut, men så kikker du nærmere og nøyere på det og skjønner at det ikke er det.

Redaksjonen, 20.10.2020

Bahereh Badavi

Bahereh Badavi (Foto: Privat)

Født 1980, bor i Bærum.

Hva holder du på med nå?

Akkurat nå jobber jeg med å ferdigstille «Norsk-ish» for NRK drama, som er min første serie som serieskaper sammen med skrivepartner Melike Leblebicioglu. Serien har premiere på NRK til høsten. Samtidig jobber jeg for NRK Utvikling og hjelper store og små prosjekter i NRK med å utvikle innhold for alle flater. Det er utrolig deilig å «flytte ut» av egne prosjekter og eget hode for en periode. Som manusforfatter blir det mange ensomme dager foran skjermen, så det er en fin avveksling å ha hyggelig kollegaer rundt seg igjen.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Arbeidsplassen min forandrer seg fra dag til dag. Jeg jobber for hele NRK, så flytter stadig på meg – både på Marienlyst og rundt om på distriktskontorene. Nå sist var jeg i Karasjok og bidro til utvikling av et nytt programkonsept, det var eksotisk for en som aldri hadde vært nord for Namsos før!

Din største kunstopplevelse?

Jeg har så mange fantastiske kunstopplevelser i minneboka, mange av de i forbindelse med lange og korte utenlandsopphold. Men for noen år siden så jeg «Stort og Stygt» oppført på Det Norske Teatret og skrevet av Olaug Nilssen, og forestillingen sitter i meg den dag i dag. Så vakkert, så sårt, så ekte.

Stort og stygt9

Stort og stygt. Foto: den nationale scene

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Fauxlelser

– Når det både ser og føles ekte ut, men så kikker du nærmere og nøyere på det og skjønner at det ikke er det.

Jeg sender stafettpinnen videre til en av landets mest kompetente og spennende manushoder, Melike Leblebicioglu!