Anne Brigg

– Jeg var Brooklyn-klisjeen som hoppet fra cafe til cafe med laptop, men siden mars har jeg sittet ved et skrivebord på soverommet i leiligheten min.

Redaksjonen, 13.10.2020

Anne Brigg

Anne Brigg (Foto: Privat)

Født 1985, bor snart i Oslo.

Hva holder du på med nå?

Jeg er midt i en litt intens pakke- og flytte periode som tar over mye av dagene. Etter fem år i New York, flytter jeg hjem til Oslo. Det kjennes litt som et vondt brudd med en by jeg fortsatt elsker, men jeg gleder meg også veldig til å være i Norge, med alt det fine det er.
Ellers så jobber jeg med et dramaprosjekt som er inne til utvikling hos Oslo Kompaniet, også har jeg akkurat skrevet ferdig manus til en micro-serie som skal lages i samarbeid med HBO’s High Maintenance-skaper Katja Blichfeldt og New York-magasinet Quoted. En veldig morsom og annerledes prosess jeg er glad jeg fikk være med på.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Jeg var Brooklyn-klisjeen som hoppet fra cafe til cafe med laptop, men siden mars har jeg sittet ved et skrivebord på soverommet i leiligheten min. Derfra har jeg ganske fin utsikt ned mot en stille gate, men også et ubehagelig godt innsyn til leilighetene vis a vis. Siden resten av byen også har flyttet inn skjer det mye bak de vinduene nå. Det er fascinerende og veldig distraherende.

Din største kunstopplevelse?

Denne er ikke så original, men det var kanskje da jeg leste Beatles for første gang. Jeg var rundt 12 år og det var den første ordentlig ‘voksen-boken’ jeg hadde lest. Den gjorde enormt inntrykk. Jeg skjønte at jeg hadde lest noe stort og viktig, uten at jeg klarte å artikulere helt hvorfor. Og der var vel magien, alt som lå mellom linjene. Jeg husker at jeg gikk med en suveren følelse av å ha forstått noe nytt om verden, livet og menneskeheten. Var nesten litt høy på meg selv. Naivt og fint!

Hvilket ord mangler i den norske ordboken?

Hjernepust - går ut på å gjøre absolutt ingenting for å gi hjernen en mental luftepause. Må ikke forveksles med å gå tur, eller meditere da begge er for aktive. Stirre tomt ut i luften, men altså med et veldig konkret mål. Jeg synes alle burde hjernepuste daglig.

Hvilket medlem går pinnen til?

Ane Barmen :)