Vinnere av Norsk Dramatikkfestival 2023

I dag offentliggjorde Norsk Dramatikkfestival vinnerne bak de tre tekstene som skal presenteres for publikum under festivalen i 2023.

Redaksjonen, 14.10.2022

Norsk Dramatikkfestival vinnere2023

Vinnertekstene er:

Eg slepp ho aldri av Marie Longva Danielsen

FERIEFAEN KAFFEFAEN PAPPAFAEN av Elisabeth Helland Larsen

Byen av glass av Erlend Rødal Vikhagen

De tre tekstene er ulike både med tanke på innhold, form og tenkt målgruppe. Men alle har de et tydelig bankende hjerte i bunn. Juryen opplevde alle tekstene som medrivende, med et språk som vokser organisk frem i dets møte med innholdet. Det er også tekster som oppfordrer til teatrets videre utforskning av dem, for å finne ut hva de er, og kan være, i møte med publikum.

Den 16. utgaven av Norsk Dramatikkfestival går av stabelen under Heddadagene 2023 ved Dramatikkens hus. Festivalen hadde tidligere i år en åpen utlysning etter ny dramatikk og fikk inn hele 155 bidrag. Disse ble anonymisert og vurdert av festivalens jury.

Juryen bestod i år av Anne Holtan (dramaturg, tekstforfatter, pedagog), Ibrahim Fazlic (dramatiker, performancekunstner), Nils Petter Mørland (teatersjef Brageteatret, juryens nestleder), Malmfrid Hallum (dramatiker) og Kristofer Grønskag (juryleder og kunstnerisk leder for festivalen).