Timeglassprisen til Anna Lian!

Anna Lian er tildelt Dramatikerforbundets Timeglass for 'Motvind'. Prisen går til beste manus i programmet for "Norsk kortfilm" under Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Redaksjonen, 12.06.2021

Anna Lian Foto Joakim Reinaas

Anna Lian (Foto: Joakim Reinaas)

Juryen uttaler:

Formålet med denne prisen er å sette fokus på viktigheten av et godt manuskript også i det korte formatet. Manus står sterkt i norsk kortfilm. Vi har begeistret sett mange nyskapende, originale og gjennomarbeida manus. Det er særlig gøy å se at de unge filmskaperne som kommer fra filmskoler i inn og utland legger så stor vekt på det skrevne ord når de skal lage film.

Årets vinner av Dramatikerforbundets Timeglass er en politisk feelgoodfilm med vidd, brodd og varme. Historien er en brytekamp mellom to karakterer med hvert sitt tydelige mål; hun er et friskt lokomotiv som durer på, mens han gjør sitt ypperste for å få henne over på nye spor.

Filmen har en uforutsigbar utvikling hvor hver eneste replikk skreller et nytt lag av karakterene, og deres relasjon. Filmen har tydelig anslag, overraskende vendinger og en deilig, forløsende slutt.

Filmen er skrevet av en forfatter med et budskap som hun brenner for. Men årets vinner kjennes likevel usedvanlig fri, uanstrengt og løssluppen, men først og fremst er den forankret i et solid og gjennomarbeidet manus som forankres både i det spesifikke miljøet, tematikken og dialogen.

Årets vinner viser at man selv uten en stor og omfattende produksjon kan skape en fullendt filmfortelling, så lenge man har et godt manus, et dedikert crew, og en boks hjemmelaget sjokoladekake.

Vi gratulerer årets vinner, Anna Lian for Motvind!

Årets Timeglassjury: Bahareh Badavi og Mikkel Bugge.

Motvind 1536x1061

Elisabeth Matheson i Motvind. Manus: Anna Lian, regi: Jon Vatne, produsent: Bente Maalen, Vegard Dahle. Med: Elisabeth Matheson, Trond-Ove Skrødal.