Tid for scenetekst!

Alle de fem scenetekstene som er nominert i Heddakategorien Beste scenetekst er nyskrevet dramatikk! De fem nominerte er: Camara Lundestad Joof for «De må føde oss eller pule oss for å elske oss», Arne Lygre for «Tid for glede», Nina Wester for «Utvik Senior», Kingsford Siayor for «Superkid» og Maritea Dæhlin for «I want to be traditional».

Redaksjonen, 08.06.2022

Camara L Joofs FPE foto erika hebbert 22

Evelyn Rasmussen Osazuwa, Seda Witt og Selome Emnetu i De må føde oss eller pule oss for å elske oss av Camara Lundestad Joof. (Foto: Erika Hebbert)

I dag ble altså listen over de 65 nominerte i de 13 juryerte kategoriene offentliggjort under en pressekonferanse på Det Norske Teatret. Ved siden av den historiske samlingen nyskrevet scenetekst i kategorien for nettopp dét, gleder vi oss over de fem produksjonene som er nominert i den nyopprettede kategorien Beste teaterforestilling. De nominerte er: «Utvik Senior» av Nina Wester, «De må føde oss eller pule oss for å elske oss» av Camara Lundestad Joof, «Tid for Glede» av Arne Lygre, «Fem forestillinger om døden» av de Utvalgte (basert på et konsept av Ingeborg Eliassen) og «The look» - av Susie Wang, tekst og regi Trine Falch.

Heddajuryen som nominerer og kårer vinnere til årets utdeling, basert på de to scenekunstsesongene 2020/2021 og 2021/2022, har bestått av Andreas Wiese, Anki Gerhardsen, Petter Rosenlund, Hedda Fredly, Hilde Andersen, Mode Steinkjer og Brynjar Bandlien. Sammen med medlemmene av juryens fagutvalg for dans og musikkteater, Erik Schøyen og Rania Broud, har de sett og vurdert rundt 270 produksjoner gjennom de to siste scenekunstårene.

Se hele nominasjonslisten på heddaprisen.no