Seriestart for Stjernestøv

NRKs nye julekalender Stjernestøv er produsert av NRK Super, skrevet av serieskaperne Karianne Lund og Ida Sagmo Tvedte, med Ragnhild Tronvoll og Alexander Kirkwood Brown som medforfattere.

Redaksjonen, 01.12.2020

Stjernestoev Foto Daniel Mc Stay Grafikk Joachim Barrum Susanne Flender Jørn Veberg NRK

Stjernestøv (Foto: Daniel Mc Stay / Grafikk: Joachim Barrum, Susanne Flender, Jørn Veberg / NRK)

Stjernestøv er et moderne eventyr om å feire jul for første gang etter en skilsmisse, om å oppleve endring i livet og å få til nye vennskap.

Vi møter Jo (spilt av Edvard Ross) som flytter til et nytt sted etter at foreldrene hans skiller seg. Jo misliker alt ved det nye stedet og vil bare at alt skal være som før.

Faren til Jo, Steinar (spilt av Morten Svartveit), er astronom, og sammen ser de to ofte på stjernehimmelen. Pappa sier at når de savner hverandre, kan de begge se på Nordstjerna, for det er kompasset til alle stjerner. Når alt går galt på det nye stedet, finner Jo Nordstjerna, men så skjer det utrolige: den slukker!

Stjernestoev Foto Daniel Mc Stay Grafikk Joachim Barrum Susanne Flender Jørn Veberg NRK
Den mystiske jenta på loftet

Like etterpå oppdager Jo at det bor ei jente med magiske krefter på loftet. Jenta heter Elly (spilt av Camilla San Miguel Bjørneng) og kommer fra stjernefolket i Nord. Hun kan ikke komme seg hjem før Nordstjerna lyser igjen, og hun trenger hjelp av Jo.

Sammen med Elly skjer de mest utrolige ting, og da det også viser seg at det er noen som er ute etter henne, blir det en helt spesiell og spennende desember.

I øvrige roller finner vi Ester Grenersen, India Dee Kvangarsnes, Ingrid Bolsø Berdal, Trond Fausa Aurvåg, Anne Marit Jacobsen, Caleb Kebreab, Jakob Larsen Fort, m. fl. Produsent er Hege Waagbø.

TV-julekalenderen er et eget fenomen i Skandinavia og Finland. Først ut i Norge var "Jul i Skomakergata" i 1979. Til sammen har NRK produsert 12 ulike julekalendre.