Manusfokus på Kortfilmfestivalen

I år har Kortfilmfestivalen et ekstra fokus på manus og manusforfatterne, og Dramatikerforbundet har gleden av å samarbeide med festivalen om to arrangementer.

Redaksjonen, 01.06.2023

Manus fokus Facebook deling v2

- Jeg pleier å si at jo kortere en film er, jo flere konvensjoner kan den bryte, og det gjelder også manus, så klart, men selv i de korteste formater er manus og dramaturgi fortsatt både kunst og håndverk. Kortfilmfestivalen samler mange erfarne filmfolk, men også de som verken har skolering eller lang erfaring. Derfor er det ekstra gledelig at Kortfilmfestivalen i år setter et ekstra fokus på manus og manusforfattere, sier Øyvind Stålen, nestleder i Dramatikerforbundet

Kortfilmfestivalen har laget en oversikt over arrangementene som vil ha et eget fokus på manus under festivalen i juni.

  • Mesterklasse med ??? (En spennende gjest som festivalen ikke røper helt ennå!)
  • Mesterklasse med John Ajvide Lindqvist (roman- og manusforfatter, kjent for bl.a. Grensen, La den rette komme inn, Håndtering av udøde). I samarbeid med Dramatikerforbundet.
  • Fagsnakk: Thea Hvistendahl og John Ajvide Lindqvist (les mer her)
  • Seminar med Pierre Hodgson (manusforfatter og -konsulent, mer info og påmelding her). I samarbeid med Dramatikerforbundet.
  • Fagsnakk: Emilie Blichfeldt og Pierre Hodgson
  • Manus-mingel: Uformelt treff med manusfolk fra fjern og nær, med forfriskninger.
  • Filmklubbforbundets tradisjonelle filmquiz, i år med egen manus-kategori!

I tillegg anbefales alle som arbeider med manus å få med seg disse arrangementene:

Produsentene presenterer seg: Bli kjent med filmprodusenter og hør om hva slags prosjekter de er på jakt etter Industry Brunch: Norsk filminstitutt inviterer til fredagsbrunsj med fagfolk fra hele filmbransjen.

Flere detaljer om hvert arrangement vil følge når festivalprogrammet er komplett i midten av mai. Følg med på kortfilmfestivalen.no