Dramatikerforbundets priser 2020/21

Dramatikerforbundets prisutdeling fant sted på årmsøte-middagen lørdag 11. september: 'Håndtrykket' er tildelt Shanti Brahmachari. Eskil Vogt, Nina Wester, Bahareh Badavi og Melike Kaveh er tildelt hvert sitt 'Gledesglass'.

Redaksjonen, 13.09.2021

Shanti B Monica B

Shanti Brahmachari (t.v) og forbundsleder Monica Boracco

Håndtrykket til Shanti Brahmachari

Shanti Brahmachari har lang internasjonal erfaring som instruktør, dramaturg og produsent i scenekunst, ny dramatikk, scenetekstutvikling og skriving. Hun har bakgrunn både fra det frie feltet og scenekunstinstitusjoner i Norge og i Storbritannia, blant annet Royal National Theatre (RNT) og Tricycle Theatre i London og Black Box Teater i Oslo.

Hun har utviklet, ledet og produsert flere scenetekst-festivaler, skriveprosjekter som Playwriting In the Schools (NY) & Prosjektlaboratoriet, i teatre, opera, skoler og i samarbeid med kunstnerne og næringsliv i London & Oslo; blant annet for Royal National Theatre og Royal Court Young People ́s Theatre, Operatoriet v/ DNO, Norsk Skuespillersenter, Black Box Teater, og Ibsen i Kina. Hun har også vært Scenekunstkonsulent i Norsk Kulturråd

Det mange ikke vet er at hun faktisk er initiativtaker til Den Unge Scenen (DUS), En svært viktig scene for norske samtidsdramatikere. Hun har også vært kunstnerisk leder på LilleBox, på Black Box Teater og ikke minst TekstLab Unge Stemmer.

Hun har gitt oss mange nye stemmer som kanskje ellers ikke ville kommet frem, blant annet nåværende husdramatiker på Nationaltheatret Camara Lundestad Joof.

Om Håndtrykket: ‘Hun går’, er et grafisk trykk av Ingri Egeberg, deles ut til en person eller organisasjon for deres innsats for norsk dramatikk. Selve prisen heter ‘Håndtrykket’, og gis av Dramatikerforbundets styre.

Dramatikerforbundets Gledsglass

Gledesglass blir tildelt dramatikere med en særlig kunstnerisk seier det siste året. Glasset er et Magnorglass med Ingri Egebergs strek.

Årets Gledesglass er tildelt:

Eskil Vogt som har hatt to filmer på programmet på filmfestivalen i Cannes i år, De Uskyldige (Un Certain Regard) og Verdens verste menneske (hovedprogrammet).

Eskil Vogt De Uskyldige

Fra den norske festpremieren på De Uskyldige. (Foto: Torunn Eikanger)

Nina Wester for suksess med skuespillet Utvik Senior.

Nina Wester Gledesglass

Nina Wester er tildelt Gledesglass for Utvik Senior

Bahareh Badavi og Melike Kaveh for suksess med NRK-serien Norsk-ish.

Melike Kaveh Bahareh Badavi

Melike Kaveh og Bahareh Badavi er tildelt Gledesglass for Norsk-ish