Bergen Dramatikkfestival for andre gang

Mange av våre medlemmer var presentert da Bergen Dramatikkfestival gikk av stabelen for andre gang 25.-28. august i år.

Redaksjonen, 14.09.2022

Bergen Dramatikkfestival2022

Møte med dramatikerne bak vinnertekstene (f.v.) Sara Li Stensrud, Mari Hesjedal og Kristofer Grønskag. Samtalen ble ledet av Elin Grinaker (t.h.) (Foto: Synne S. B. Bønes)

Etter stor suksess i en liten koronalomme i 2020 gjentok festivalen suksessen, denne gangen med 13 nye scenetekster som ble presentert som iscenesatt lesning, stuntforestilling eller fullproduksjon.

Tre av tekstene ble valgt ut etter en open call; Mot Regn av Mari Hesjedal, Distanse av Kristofer Grønskag og Stumfilm av Sara Li Stensrud. Festivalen åpnet med en urpremiere på Sukker av Linda Gathu. Og det var førpremiere på Havet tar det det ikke gir av Sumaya Jirde Ali på Den Nasjonale Scene.

I tillegg til det kunstneriske programmet var det et bredt fagprogram med samtaler og foredrag. Blant annet holdt Elin Grinaker foredraget Dramaturgen som fødselshjelper og Runa Skolseg holdt foredraget Kleptomani og kollisjon. Festivalen ble avsluttet på søndagen med samtalen «Hvor er sceneteksten på vei?».

Også denne gangen har Festivalen gitt ut bok; Jeg plukker ut en stein og putter den i lomma, tekster fra Bergen dramatikkfestival 2022.


Dramatikerforbundet er stolte og glade over å kunne både støtte og være til stede under festivalen. Den er et viktig tilskudd til hele scenefeltet og er blitt et viktig møtepunkt for alle som er opptatt av scene og tekst.