Tiden uten bøker

[2018] Last ned

“tiden uten bøker” er en fortelling om et land der det har vært diktatur og demokratiet nå er tilbakeført.

  • Språk: norsk (bokmål)
  • Skrevet: 2017
  • Målgruppe: Alle

Synopsis

TIDEN UTEN BØKER handler om et land der det har vært diktatur, nå er demokratiet tilbakeført. Hva forteller man etter et slikt nasjonalt traume? Hva er det best å holde kjeft om? For hvem – og hvorfor? Det finnes et shoppingsenter som tidligere var fengsel og en ny generasjon som ikke aner noe om det. Det finnes foreldre som vil gi barna sine et lykkelig liv uten å være enige om hva det egentlig betyr, og det finnes barn som vil forstå hvorfor foreldrene aldri har snakket om hvordan de egentlig har det. Hvor individuelt er et minne?

Hva skal vi dele med andre? Fundamentalt sett kan vi si at veldig mye handler om hvem som eier historiene. Er det bare de som har opplevd tortur som bestemmer hvordan de skal formidle historiene om det? Hva med mennesker rundt dem, hva slags rett har de til å snakke om det som har skjedd?

«Tiden uten bøker er mer enn et dokument over ettervirkninger av tortur og forfølgelse i Uruguay. Det er en litterær tekst som kan komme nær stadig nye lesere, med en iboende varighet og nåtidighet som stadig kan innløses og aktualiseres på nytt. Det litterære ved teksten er nettopp det som låser traumeerfaringene teksten tematiserer, ut av isolasjon og fornektelse og inn i den allmenheten og gjensidigheten litteraturen er en del av.» Silje Harr Svare, 1.amanuensis Nordisk Litteratur v HINN.

Utgitt på Transit Forlag 2018, på engelsk v Oberon Publishers 2019, på Indonesisk i 2020. Også oversatt til spansk.

Historikk

  • Uroppført: 2018
  • Produsent: La Escena/Teatro Solis
  • I rollene:

    Maria José Lage, Elena Perez, Ivan Solarich, Cecilia Carlevaro

Forestillingsrettigheter

Norske Dramatikeres Forbund er ikke agent for forfatterne i denne databasen.

Ønsker du å oppføre manuskriptet, ta kontakt med forfatteren selv eller med forfatterens representanter.